De A4 net na de opening
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

750.000 euro boete na milieuovertredingen aanleg A4

Het Openbaar Ministerie heeft een boete van 750.000 euro opgelegd aan het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de aanleg van een nieuw gedeelte van de snelweg A4. De gelegenheidscombinatie A4all heeft meerdere milieuwetten overtreden bij de aanleg van het nieuwe stuk weg tussen Delft en Schiedam, schrijft Omroep West.

Het bedrijf heeft op plekken langs de weg grondwater opgepompt zonder dat het daarvoor een vergunning had. Dat water is vervolgens geloosd in het oppervlaktewater, en ook dat mag niet. Daarnaast is bij de aanleg van een wal naast de weg gebruik gemaakt van materiaal dat niet was goedgekeurd. Het OM spreekt van ernstige strafbare feiten.

Prioriteiten

De autoriteiten hebben tijdens de aanleg in 2013 al gewaarschuwd dat de overtredingen moesten stoppen. A4all, dat bestaat uit de bedrijven Boskalis, Van Hattum en Blankevoort, KWAS Infra, Heijmans Integrale Projecten en Vialis, heeft daar niet op tijd op gereageerd.

Volgens het OM was het voor A4all belangrijker om het het project op tijd af te krijgen dan de milieuwetten na te leven. De gelegenheidscombinatie is ingegaan op de schikking. Daarmee is een rechtszaak van de baan.

Advertentie via Ster.nl