Ricardo Kishna in actie voor Jong Oranje
NOS VoetbalAangepast

Weer fitte Kishna klaar voor strijd met Jong Oranje

De fitheid straalt ervan af tijdens de training van Jong Oranje in de Zeister bossen. Ricardo Kishna maakt acties aan zijn vertrouwde linkerkant en zoekt vaak contact met boezemvriend Anwar El Ghazi. De Nederlandse belofteploeg oogt gretig.

Het gaat er zelfs zo fanatiek aan toe dat nieuwkomer Steven Bergwijn hard tegen het gras wordt gewerkt. Coach Art Langeler is gedecideerd: strafschop.

Het slachtoffer gaat zelf achter de bal staan. En schiet hoog over het doel. Het zorgt voor gelach bij de aanwezige pers. Zulke missers vanaf elf meter hebben ze immers de laatste tijd wel vaker gezien bij spelers van PSV.

Weg vinden

Terug naar Kishna, die een jaar geleden de deur dichttrok bij Ajax voor een Italiaans avontuur bij Lazio. Dat begon veelbelovend, maar een dijbeenblessure in de eerste helft van 2016 verpestte zijn bemoedigende start.

Momenteel komt de 21-jarige aanvaller, net als veel andere teamgenoten bij Jong Oranje, weinig aan spelen toe. “Het is even wennen onder de nieuwe trainer, Simone Inzaghi. Hij speelt een ander systeem. Ik moet mijn weg daarin nog vinden”, zegt Kishna, die dit seizoen pas twee wedstrijden speelde.

“Ik heb vorig seizoen onder de oude trainer wel veel gespeeld, maar toen kwam die blessure. Daar heb ik best lang mee gesukkeld. Maar nu ben ik helemaal fit."

Ricardo Kishna bij Lazio Roma

Kishna is duidelijk over de winstkansen van Jong Oranje donderdagavond in het EK-kwalificatieduel met Turkije. “Dat moeten gewoon drie punten zijn. En die kans is groter dan dat we punten gaan verspelen. Wij zijn Nederland”, klinkt hij zelfverzekerd.

Alleen een zege telt voor de belofteploeg om in de race voor het EK in Polen te blijven. Door het puntenverlies van vorige maand in Wit-Rusland (2-2) is groepswinst en daarmee directe plaatsing vrijwel onhaalbaar geworden.

“We hebben de beelden nog eens bekeken", aldus de linksbuiten. "We hadden veel kansen en kregen twee domme goals tegen. Die tegengoals mogen gewoon niet."

Stand EK-kwalificatie Jong Oranje

1. Slowakije6 - 15
2. Nederland6 - 10
3. Turkije6 - 9
4. Wit-Rusland7 - 8
5. Cyprus7 - 4

Interactie zoeken

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Slowakije, koploper met vijf punten voorsprong, de eerste plaats in de poule nog uit handen gaat geven in de afsluitende twee speelronden. Maar de beste vier van de negen nummers twee spelen play-offs om twee EK-tickets. En daar wil Jong Oranje toch zeker bij horen.

Aan interim-bondscoach Langeler, vervanger van de naar het grote Oranje vertrokken Fred Grim, de taak Nederland alsnog naar Polen te leiden. “Je kunt hem vergelijken met Grim", vindt Kishna.

"Interactie zoeken met de spelers, veel praten en aanvallend voetbal willen spelen. Hij geeft je het gevoel dat iedereen in de groep belangrijk is. Daar hou ik van.”

Stand beste negen nummers 2

1. Oostenrijk7-16
2. Spanje7-14
3. Zwitserland7-12
4. België6-12
5. Macedonië7-12
6. Servië6-11
7. Nederland6-10
8. Roemenië7-10
9. Israël6-9
Beste vier naar play-offs
Ricardo Kishna (rechts) met Vincent Janssen bij Jong Oranje in 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl