Sliedrechtse inwoners willlen de poort van Chemiebedrijf DuPont blokkeren
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Inwoners Sliedrecht komen in actie tegen chemiebedrijf DuPont

De groep die zich verzet tegen de gifuitstoot van de Dordrechtse chemiereus DuPont wordt groter. Na oud-werknemers en inwoners van Dordrecht komen nu bezorgde inwoners van Sliedrecht in actie. Ze willen 5 november de poorten blokkeren met vrachtwagens.

Ze zijn het zat dat de chemische industrie gevaarlijke stoffen blijft uitstoten in bewoond gebied. "Dat bedrijf moet naar de Botlek. Het hoort hier niet", zegt actievoerder Van der Hel tegen RTV Rijnmond. Hij is een van de twee initiatiefnemers.

Vreedzame demo

Of de blokkade doorgaat, is afhankelijk van een vergunning. Volgens de Sliedrechters wordt het een vreedzame demonstratie met spandoeken en flyers.

DuPont ligt al geruime tijd onder vuur. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het bedrijf omdat er in augustus een giftige stof lekte, wat pas na anderhalve maand werd bekendgemaakt. Toen ging het om formaldehyde, een kankerverwekkende stof. De provincie deed toen aangifte.

De arbeidsinspectie doet ook onderzoek omdat medewerkers van het bedrijf stellen dat ze ziek zijn geworden door het werken met C8, een stof die gebruikt wordt voor het maken van een teflonlaag. Sommige oud-personeelsleden hebben zorgwekkende bloedwaarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl