ANP
NOS NieuwsAangepast

Toch strafrechtelijk onderzoek naar incident Vindicat

Het Openbaar Ministerie gaat toch een strafrechtelijk onderzoek doen naar een ontgroeningsincident bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Er is in deze zaak geen aangifte gedaan, maar omdat de zaak zo ernstig is, gaat het OM toch kijken of iemand moet worden vervolgd.

Bij het incident raakte een aspirant-lid van het Groningse studentencorps ernstig gewond aan zijn hoofd. Tijdens de ontgroening zou een ouderejaars na een ruzie op zijn hoofd zijn gaan staan. Het slachtoffer liep een hersenoedeem op.

De jongen en zijn ouders hebben geen aangifte gedaan, waarom is niet duidelijk.

Luchtbuks

Het bestuur van Vindicat begrijpt het besluit van het OM en heeft laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek. In een reactie op de site schrijft de vereniging dat er gisteren nog een incident is geweest. Een lid van Vindicat zou een huis van Vindicat-leden hebben beschoten met een luchtbuks.

Het bestuur heeft "aan hoor en wederhoor gedaan en de betrokkenen dringend geadviseerd om hiervan aangifte te doen bij de politie". Het Groningse studentencorps bekijkt nu of er interne maatregelen moeten worden genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl