Gianni Infantino
NOS VoetbalAangepast

FIFA-baas Infantino ziet ook WK met 48 teams wel zitten

FIFA-voorzitter Gianni Infantino liet eerder dit jaar al weten voorstander te zijn van een WK voetbal met 40 landen, maar inmiddels blijkt de baas van de mondiale voetbalbond zelfs een opzet met 48 deelnemers wel te zien zitten. De Zwitser heeft zijn ideeën daarover ontvouwd bij een bijeenkomst in het Colombiaanse Bogotá.

Infantino denkt aan een voorronde met 32 ploegen die één knock-outduel afwerken. De zestien winnaars zouden zich dan voegen bij zestien geplaatste landen, waarna het toernooi verdergaat met eerst acht groepen van vier en vervolgens de knock-outrace richting de titel.

"Op die manier hebben we een normaal WK met 32 deelnemers, maar komen er 48 teams naar het feestje", aldus Infantino. "FIFA wil voetbal over de hele wereld ontwikkelen en het WK is het grootste evenement dat er is. Het is meer dan een toernooi, het is een maatschappelijke gebeurtenis."

"Dit is een van de ideeën die we zullen bespreken in de zoektocht naar de beste oplossing." De FIFA zal begin 2017 een beslissing nemen over het aantal WK-deelnemers in de toekomst.

Infantino werd in februari gekozen als opvolger van Sepp Blatter. Uitbreiding van het aantal WK-deelnemers was een van zijn voornaamste beloftes in de verkiezingsstrijd.

De WK's in Rusland (2018) en in Qatar (2022) worden hoe dan ook nog met 32 landen gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl