NOS WielrennenAangepast

'Nederland fietsland, daar hoort een grote vrouwenkoers bij'

Vrouwenkoers Gold Race is na 14 jaar terug

De Amstel Gold Race voor vrouwen wordt volgend jaar nieuw leven ingeblazen. "Eindelijk", verzuchtte oud-renster Leontien Zijlaard-Van Moorsel, die er vijftien jaar na haar zege nog steeds bij is. Alleen dan in de hoedanigheid van koersdirecteur.

Vandaag maakte organisator Leo van Vliet de plannen voor de wederopstanding van de vrouwenkoers bekend. Bleef de koers in 2001, 2002 en 2003 qua populariteit nog achter bij de wedstrijd voor de mannen, in 2017 hoopt Van Vliet op meer animo voor de vrouwen.

"De vrouwenkoers wordt live uitgezonden", klinkt Van Vliet verheugd. "De dames zullen fietsen voordat de uitzending van de mannen begint en dan wordt het één lange uitzending."

ANP
Anna van der Breggen met haar gouden medaille

Van Vliet hoopt ongetwijfeld mee te liften op de recente successen van Nederlandse vrouwen in de wielersport. Zo veroverde Anna van der Breggen goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was Elis Ligtlee op de Spelen de beste op de baan (keirin) en werd Ellen van Dijk recent Europees kampioene tijdrijden.

"We zijn echt een fietsland en het gaat goed met het vrouwenwielrennen", zei de aanwezige Van der Breggen. "Daar hoort een grote koers bij."

Boegbeeld Marianna Vos sluit zich daarbij aan. "De Amstel Gold Race is een van de meest aansprekende koersen van Nederland", aldus Vos. "Dit is heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl