De ministers Kerry en Lavrov spraken elkaar vorige maand bij de VN in New York
NOS Nieuws

VS staakt rechtstreeks overleg met Rusland over Syrië

De VS heeft het directe overleg met Rusland over een staakt-het-vuren in Syrië stopgezet. De Amerikanen hebben alles gedaan om een overeenkomst te sluiten, maar de Russen komen de afspraken niet na, zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vermoedelijk doelde hij op de aanhoudende bombardementen op Oost-Aleppo door de Syrische en Russische luchtmacht. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry noemde die bombardementen vorige week al een schending van het internationale recht. Kerry dreigde toen al met het opschorten van het bilaterale overleg. De Russische regering noemde dat dreigement onacceptabel.

Oost-Aleppo kreeg de afgelopen dagen de zwaarste bombardementen te verduren sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. Opnieuw werden ziekenhuizen getroffen.

Vorige maand kwamen de VS en Rusland namens de rebellen en de regering-Assad een staakt-het-vuren overeen, maar dat hield geen stand. Volgens de Russen gebruikten de rebellen het bestand om zich te hergroeperen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl