Koen Laureij
NOS NieuwsAangepast

Voorlopig geen vijftigjes uit geldautomaten in de AH

Voorlopig stopt ING geen briefjes van 50 euro meer in de verouderde geldautomaten in de Albert Heijn-supermarkten. De bank en de supermarkt nemen maatregelen na een serie van plofkraken. Ook worden er minder briefjes van 20 euro in de apparaten gestopt.

Sinds begin mei werd de pui van meer dan 40 supermarkten geramd en werd de geldautomaat in de winkels opgeblazen.

Op basis van politieberichten maakte de NOS een inventarisatie in welke plaatsen er plofkraken waren. Op de kaart hieronder kan je zien waar er dit jaar geldautomaten van ING werden opgeblazen.

Omdat het aantal plofkraken de laatste weken eerder toeneemt dan afneemt proberen ING en Albert Heijn de potentiële buit nu dus zo klein mogelijk te maken.

Nog een paar weken

De politie richt zich op een grote groep daders van ongeveer 150-200 personen, die eerder ook al in Duitsland een serie plofkraken pleegden. De afgelopen weken heeft de politie tien 'belangrijke' verdachten opgepakt. Zij zitten nog vast.

Inmiddels heeft ING meer dan de helft van de in totaal 850 geldautomaten in de supermarkten vervangen. De bank denkt nog een aantal weken nodig te hebben om alle apparaten te vervangen.

Een maand geleden was het raak bij deze Albert Heijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl