NOS SportAangepast

Wimbledon-sprookje Willis wordt nóg mooier

  • AFP
    Marcus Willis viert een punt tegen Roger Federer
  • AFP
    Marcus Willis zwaait naar het publiek op Wimbledon na zijn nederlaag tegen Roger Federer
  • getty images
    Marcus Willis wordt gefeliciteerd door zijn vriendin na de winst op Berankis

Zegt de naam Marcus Willis je nog wat? De Britse tennistrainer was deze zomer een sensatie op Wimbledon door als nummer 772 van de wereld twee kwalificatietoernooien door te komen en in het hoofdschema pas in de tweede ronde te stranden tegen niemand minder dan Roger Federer. Op het centrecourt nog wel.

Sindsdien is hij in Engeland een cultheld die onder grote belangstelling clubcompetitie speelt, clinics geeft en tennisparken opent. Op de ATP Tour liet Willis zich niet meer zien. Zo bood het futuretoernooi van Amstelveen hem vlak na Wimbledon een wildcard aan, maar daarop kwam geen antwoord.

Rentree in Wenen

De 25-jarige Brit, inmiddels de nummer 497 van de wereld, liet een week geleden op Twitter weten in voorbereiding te zijn op het ATP-toernooi van Wenen, eind oktober. De toernooiorganisatie maakte gisteravond bekend dat het om een wildcard voor het kwalificatietoernooi gaat.

Maar Willis' Wimbledon-sprookje krijgt drie maanden later nog meer glans. Hij maakte vorige maand bekend dat zijn vriendin tijdens het toernooi zwanger is geraakt van hun eerste kindje. "Wimbledon was fantastisch, maar dit is echt het mooiste wat er uit voortgekomen is", zei hij tegen Hello! Magazine.

"We denken dat de baby verwekt is na mijn overwinning op Ricardas Berankis (in de eerste ronde van het hoofdtoernooi)", aldus Willis. Twee dagen later speelde hij op het centrecourt tegen Federer.

Gaat het kindje, als het een jongen is, Roger heten? "Daar hebben we wel over nagedacht. Of iets anders dat refereert aan Wimbledon. Maar nee, we houden het bij een normale naam", zei Willis' vriendin Jenny Bate, die haar partner aan het begin van het jaar overhaalde om nog niet te stoppen met tennis.

En dus kan Wenen Wimbledon-held Willis eind oktober weer verwelkomen op de tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl