Op Twitter is verbaasd gereageerd op een filmpje dat het Britse koningshuis online heeft gezet na het bezoek van prins William en zijn gezin aan Canada. De sfeer van het filmpje, waarin prins George en prinses Charlotte zijn te zien, wordt "creepy" genoemd.

Op de beelden is te zien hoe de kinderen op een familie-uitje spelen met luchtbellen. Door het donkere beeld, het gebruik van slow motion en onheilspellende muziek doet het mensen echter denken aan "een bijzonder verontrustende horrorfilm" of "een in memoriam-video".

Veel volgers vinden het filmpje niet passen bij de vrolijke boodschap van het prinselijk gezin: "Wat hebben we vrolijke herinneringen voor onze kinderen gemaakt tijdens deze reis".

"Wat akelig. Prachtige kinderen die plezier maken en dit is het resultaat", vraagt een twitteraar zich af. "Met circusmuziek was het nog beter geweest. Dit is erg somber."

Volgers noemen het filmpje net een sequel van The Shining of een prequel van Halloween ("Is George misschien Michael Myers?"). Een derde merkt op: "Dit doet me denken aan The Omen. Die lieve George lijkt nu net Damien!"

Andere twitteraars denken dat er misschien technisch iets is misgegaan. Ze dringen aan op ontslag van de editor of bieden hun eigen vaardigheden aan voor de volgende keer. 

Ook doet iemand de suggestie dat het met het uploaden van het filmpje fout is gegaan. "Uploaden met 60 frames per seconde en afspelen met 30 fps en iedereen wordt gek. Doe eens rustig allemaal."

STER reclame