Siem de Jong
NOS VoetbalAangepast

Blind roept Depay en Siem de Jong op, Robben blijft een optie

Luuk de Jong en Steven Berghuis hebben zich bij bondscoach Danny Blind afgemeld voor de komende interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Zij worden vervangen door Siem de Jong en Memphis Depay.

PSV-aanvoerder De Jong liep gisteren tegen sc Heerenveen (1-1) een lichte hersenschudding op. Dat zijn broer en ploeggenoot Siem hem vervangt, is opmerkelijk. Siem de Jong speelde in Friesland pas zijn eerste complete wedstrijd van het seizoen. Hij speelde in november 2013 voor het laatst in Oranje.

Rentree Depay

Berghuis kampt met een knieblessure. Om die reden ontbrak hij al in de selectie van Feyenoord voor het duel met Willem II (0-2 winst). Zijn vervanger Depay (Manchester United) speelde in mei zijn laatste interland, in Ierland.

Memphis Depay

Mogelijk krijgt Blind nog meer afzeggingen. Wesley Sneijder viel zondag namelijk geblesseerd uit bij Galatasaray. Mede daarom blijft Arjen Robben een serieuze optie voor de bondscoach.

Robben kampte deze week met ribklachten, terwijl hij net terug was van een lange periode vol ander blessureleed. Als zijn herstel de komende dagen voorspoedig verloopt, doet Blind later deze week mogelijk een beroep op de aanvaller van Bayern München.

Eerder in de week werd ook de optie Jeremain Lens aangedragen als mogelijke vervanger van een van de geblesseerden bij Oranje. De aanvaller van Fenerbahçe is echter drie weken uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Programma

Het Nederlands elftal speelt vrijdag 7 oktober in Stadion Feijenoord tegen Wit-Rusland. Frankrijk is maandag 10 oktober Oranjes tegenstander in de Amsterdam ArenA. Beide WK-kwalificatiewedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl