ANWB laat Zeeuws-Vlaanderen weg op kaart

Aangepast
Kees Verburg
@caverb
Jaaaa !!! We hebben er weer eentje. Dit keer in Reiz& Magazine van @ANWB. Wat mist op deze kaart ? ;-)
2 jaar geleden

De ANWB heeft zich de woede op de hals gehaald van Zeeuws-Vlaanderen. In de nieuwste editie van het ANWB-blad Reizen Magazine staat een kaart van Nederland waarop het zuidelijkste stukje van Zeeland ontbreekt.

"Een bewuste keuze", liet de ANWB in een reactie aan Omroep Zeeland weten. Het gaat om een kaartje met alle vertrekpunten van de Holland-Amerika Lijn. "En in Terneuzen zit geen vertrekpunt van de Holland-Amerika Lijn."

Jo-Annes de Bat
@JoAnnesdeBat
Ongelofelijk! Dit kan niet waar zijn @ANWB. Zeeland bestaat maar op 1 manier en dat is inclusief Zeeuws-Vlaanderen. Ik reken op rectificatie https://t.co/g6IVOjS8hN
2 jaar geleden

Op de vraag waarom andere delen van Nederland, waar ook geen vertrekpunten zijn, wel op de kaart staan, had de ANWB geen antwoord. "Dit is een creatieve keuze van de redactie van ons blad en daar zul je het mee moeten doen", aldus de woordvoerder. Rectificatie zat er niet in. "Daar zie ik het nut niet van in. Dit zien wij als een storm in een glas water."

Deze laconieke reactie maakte veel boze reacties los onder de Zeeuwen, met name op sociale media. De ANWB besloot daarop alsnog sorry te zeggen. "Het was bij nader inzien een stomme fout van de redactie", zei de woordvoerder op de radio bij Omroep Zeeland.

Door de fout komt de ANWB in het illustere rijtje te staan met pretpark de Efteling, een website over strandpaviljoens, de Nederlandse Rugbybond en uitvaartverzekeraar Ardanta. Volgens Omroep Zeeland publiceerden ook zij een kaartje zonder Zeeuws-Vlaanderen.

Harry Soffers
@HarrySoffers
Voor Zeeuws-Vlaanderen is bij ANWB dus een lidmaatschap met "Pechhulp in Europa" nodig? Of is het daarbuiten @ANWB ? https://t.co/2okS6MoIrw
2 jaar geleden
Dit is een artikel van

STER Reclame