Brandende fakkels in een supportersvak van Standard Luik
NOS Nieuws

Acht supporters aangehouden rond Ajax-Standard Luik

Rond de wedstrijd Ajax-Standard Luik heeft de politie acht mensen aangehouden. Voor, tijdens en na de Europa League-wedstrijd was het onrustig bij de Amsterdam Arena. Enkele mensen zijn gewond geraakt.

Nadat de Belgische supportersbussen waren aangekomen, wilden Standard-fans supporters van Ajax opzoeken. De Belgen gooiden ook flessen, stenen en vuurwerk naar de politie. De mobiele eenheid greep in, enkele Belgische supporters raakten daarbij lichtgewond.

In de Arena gooiden supporters van Standard Luik brandende fakkels in het vak onder hen. Daar zaten ook kinderen. Ajax ontruimde het vak; de fans werden elders in de Arena neergezet.

Gehoorschade agenten

Ook na de wedstrijd, die Ajax met 1-0 won, was het onrustig. Er brak brand uit bij wc's in het stadion. Ook gooiden supporters vuurwerkbommen naar de politie. Zeven agenten hebben daardoor last van hun gehoor. Een gehoortest moet duidelijk maken of ze blijvende schade hebben opgelopen.

Acht aangehouden supporters zijn onder andere opgepakt voor openlijke geweldpleging en het hinderen van de politie tijdens haar werk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl