De blauwe enveloppen van de Belastingdienst
NOS NieuwsAangepast

Duizenden mensen willen blauwe enveloppe terug

Bijna 60.000 mensen willen geen digitale post van de Belastingdienst ontvangen, maar gewoon de blauwe enveloppe. Dat blijkt uit gegevens die RTL Nieuws opvroeg bij de fiscus.

De Belastingdienst stapt af van de brievenpost vanwege de kosten en omdat deze langzamer is dan digitale berichten. Stapsgewijs zullen alle berichten digitaal worden.

Sinds oktober vorig jaar is de wet aangepast en is de overheid niet meer verplicht per brief te communiceren. Alleen kinderen onder de 14, Nederlanders in het buitenland, personen onder curatele en sommige diplomaten ontvangen nog brieven.

Eerder zei Wiebes al dat het niet duidelijk is wanneer de digitalisering helemaal een feit is.

Digitale cursus

59.289 mensen hebben tot nu toe aan de Belastingdienst gevraagd om een kopie van de berichten per post te versturen. Wie bij de dienst meldt toch weer post te willen ontvangen, krijgt eerst een telefonische uitleg en eventueel een cursus digitale vaardigheden. Wie daarmee echt niet uit de voeten kan, komt in aanmerking voor de blauwe enveloppe, tot nu toe dus bijna 60.000 personen.

Een woordvoerder van de Belastingdienst zegt te willen benadrukken dat er jaarlijks 12 miljoen aangiften worden gedaan, waarvan 98 procent intussen digitaal gaat. Ook zijn er nog eens 6 miljoen toeslaggerechtigden, aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl