Reddingswerkers redden kinderen uit het puin
NOS NieuwsAangepast

Rusland stelt tweedaags bestand voor in Aleppo

Rusland stelt voor om een bestand van 48 uur in te stellen in Aleppo. Die twee dagen kunnen worden gebruikt om humanitaire hulp te bieden aan de slachtoffers die daar de afgelopen dagen zijn gevallen, zegt Moskou.

De VS had eerder voorgesteld om de wapens een week neer te leggen. Maar de Russen voelen niets voor zo'n lange periode.

Het Kremlin laat verder weten dat het 'not amused' is door het Amerikaanse dreigement van gisteren om al het overleg met de Russen te staken als ze hun steun aan de Syrische aanvallen op Aleppo niet intrekken. Zo'n dreigement is onacceptabel, zegt een regeringswoordvoerder.

Verkeerde keelgat

Hij vindt het ook ongepast dat Washington heeft gewezen op het Russische belang om de opstandelingen zo snel mogelijk te verslaan. Een langdurige strijd in Syrië kan de Russische belangen in dat land schaden, opperde het Witte Huis gisteren. Die opmerking is bij Moskou in het verkeerde keelgat geschoten.

Ongeveer anderhalve week geleden kwam er een eind aan een wankel bestand rond de stad Aleppo. In een samenwerking tussen Amerika en Rusland was dat na moeizaam overleg tot stand gekomen. De twee landen beschuldigden elkaar ervan het staakt-het-vuren te hebben geschonden.

Sindsdien zijn er een paar honderd mensen omgekomen, vooral in de oostelijke wijken van Aleppo waar de opstandelingen zijn ingesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl