Alicia Machado met een Hillary Clinton-button
NOS NieuwsAangepast

Trumps 'Miss Piggy' Alicia Machado is trending sinds debat

"Hij noemde deze vrouw Miss Piggy. Toen noemde hij haar Miss Schoonmaakster, omdat ze een latina is", zei Hillary Clinton dinsdag tijdens het eerste debat met Trump.

Clinton wees hiermee op uitspraken die Trump eerder had gedaan over toenmalig Miss Universe Alicia Machado. Sinds het debat zijn de zoekopdrachten bij Google naar Machado met 5380 procent gestegen.

'Deze man noemt vrouwen varkens, sloebers en honden'

Machado is trending. Ze is zelfs zo populair dat er meer mensen naar Machado zoeken dan naar Kim Kardashian, ontdenkte Buzzfeed.

Trumps uitspraken over Machado werden al lang geleden gedaan. Hij was eigenaar van de missverkiezingen Miss Universe, Miss USA en Miss Teen USA toen Machado in 1996 tot Miss Universe werd gekroond. Machado, 19 jaar oud, had zichzelf "uitgehongerd voor de wedstrijd" en kwam de maanden erna een aantal kilo's aan. Dat vond Trump maar niks.

Hij eiste dat ze weer zou afvallen. In 1997 kwam het zelfs zover dat hij haar liet fitnessen in bijzijn van journalisten om aan te tonen dat hij iets "aan haar probleem deed."

"Als je een missverkiezing wint, gaan mensen er niet van uit dat je in zo'n korte tijd zoveel aankomt. Je bent verplicht om in een perfecte fysieke staat te blijven", zei hij toen.

Alicia Machado tijdens de Miss Universe-verkiezing in 1996

Stemmen

Machado komt oorspronkelijk uit Venezuela, maar leeft nu in de VS. Ze liet eerder deze week weten dat ze Amerikaans staatsburger was geworden en haar paspoort had ontvangen. En wat ze als Amerikaanse staatsburger gaat doen? Op Hillary Clinton stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl