Bax-shop in Goes Omroep Zeeland

Intimidatie, machtsmisbruik en mismanagement. Dat zijn de kwalificaties die oud-medewerkers van internetwinkel Bax-shop in Goes volgens CNV gebruiken om de sfeer in het bedrijf te omschrijven, meldt Omroep Zeeland. De bond maakt zich zorgen over de arbeidsomstandigheden en heeft morgen een gesprek met de directie.

Bij het bedrijf dat muziek- en audioproducten verkoopt, werken zo'n 400 mensen. Vorige maand legde een deel van het magazijnpersoneel het werk neer uit onvrede over de werkomstandigheden. De werknemers eisten verbetering, maar in plaats daarvan werden ze naar eigen zeggen op non-actief gesteld. 

Angstcultuur

Volgens vakbond CNV gaat er een hoop mis bij het bedrijf. Zo zouden pakketten tegen de arboregels in verplaatst worden op grote hoogte, waardoor werknemers gevaar lopen. Ook zouden overuren niet uitbetaald worden en dwingt het bedrijf medewerkers over te werken. Een tevredenheidsonderzoek onder medewerkers uit 2015 geeft een vergelijkbaar beeld, blijkt uit documenten die Omroep Zeeland in handen heeft. 

"Bij Bax-shop lijken basisafspraken over goed werkgeverschap met voeten te worden getreden", zegt Kitty Huntjens van CNV Vakmensen. "Leidinggevenden intimideren werknemers structureel en er heerst een angstcultuur. Het is daar grondig mis en dat moet veranderen." 

Reactie Bax

In een schriftelijke verklaring stelt het bedrijf: "Bax-shop laat weten zich niet te herkennen in het geschetste beeld, deze zaak niet te willen bespreken via de media en afstemming met het CNV, waarvoor reeds vorige week een afspraak is gemaakt door en met het CNV, met vertrouwen tegemoet te zien." 

STER reclame