De burgemeester en wethouder hebben aangifte gedaan ANP

De Veenendaalse burgemeester Wouter Kolff en wethouder Arianne Hollander hebben aangifte gedaan van bedreiging. Volgens de bestuurders zijn ze de afgelopen maanden bestookt via e-mail en sociale media. 

De gemeente spreekt van laster, belediging en bedreiging. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak. De gemeente wil niet zeggen tegen wie er aangifte is gedaan. Volgens RTV Utrecht gaat het om een inwoner van Veenendaal. De man heeft dat zelf bevestigd tegenover de omroep en ook een raadslid bevestigt dat het om deze man gaat. 

Langlopend conflict

De Veenendaler zegt een langlopend conflict te hebben met de burgemeester en wethouder over de manier van politiek bedrijven in de gemeente. Op sociale media uitte hij geregeld zijn ongenoegen. Op Twitter noemde de man de burgemeester onder meer "een maffia-diender in een stasi-apparaat". Ook beschuldigde hij de gemeente van "NSB-gedrag". 

Van bedreiging is volgens de Veenendaler echter absoluut geen sprake. "Woorden als NSB-gedrag gaan natuurlijk te ver. Maar als je alleen maar zoete broodjes bakt, krijg je geen verbetering of vernieuwing", zegt hij tegen RTV Utrecht. 

STER reclame