Zaanse vlogger stapt naar politie vanwege mishandeling

Aangepast
Ismail Ilgun (tweede van links) met zijn vrienden Ismail Ilgun / Youtube

De Zaanse vlogger Ismail Ilgun heeft aangifte gedaan van mishandeling. Aanleiding is een incident woensdagmiddag in de wijk Poelenburg in Zaandam. Op internet is een video te zien waarin de 19-jarige vlogger wordt achtervolgd en uitgescholden.

"Je verpest heel Zaandam, oprotten nou", schreeuwt de man die achter Ilgun aanrent. "Dit is onze stad, je verpest onze naam!"

Een ooggetuige zegt tegen De Telegraaf dat Ilgun een paar flinke trappen kreeg van een boze buurtbewoner. Volgens de omstander was de dader een andere vlogger die niet gediend is van de filmpjes van Ilgun.

De politie zegt dat er nog geen verdachte in beeld is. Volgens een woordvoerder liep de vlogger "wat kleine pijntjes op", maar raakte hij verder niet gewond.

Videoplatform Dumpert bezocht de eigenaar van het Youtube-kanaal waarop de achtervolging is te zien. De man, in de video Sohrab genoemd, noemt zichzelf 'Zero Fux' of 'Boeman'. Naar eigen zeggen achtervolgde hij Ilgun, omdat hij vond dat "iemand uit de eigen gemeenschap moest opstaan" tegen de treitervlogger. 

'Sorry'

De 19-jarige vlogger bood deze week op Facebook nog zijn excuses aan voor wat hij zelf "dom gedrag" noemt. Ilgun en zijn vrienden kwamen de afgelopen tijd uitgebreid in het nieuws vanwege onrust in de wijk Poelenburg. Hij stond bekend als de 'treitervlogger' die agenten lastigviel tijdens hun werk.

Volgens de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie veroorzaakte de groep overlast. Een Zaans raadslid deed aangifte van bedreiging. Begin vorige week werd Ilgun opgepakt door de politie. Hij werd na drie dagen weer vrijgelaten.

STER Reclame