NOS NieuwsAangepast

Alex (6) vraagt Obama: haal Omran (5) uit Aleppo hierheen

'We zullen hem een familie geven en hij zal onze broer zijn'

Een bijzondere oproep van de 6-jarige Alex uit New York. In een persoonlijke brief aan de Amerikaanse president Obama vraagt Alex om het Syrische jongetje Omran naar de Verenigde Staten te halen.

De 5-jarige Omran Daqneesh werd deze zomer het symbool van de aanhoudende oorlog in Syrië na een luchtaanval op Aleppo. De foto van het bebloede jongetje ging de hele wereld over. Ook Alex zag de beelden en hij vond dat hij iets moest doen.

De vijfjarige Omran kort na de luchtaanval op Aleppo

We zullen hem een familie geven en hij zal ons nieuwe broertje zijn.

Alex (6)

"Kunt u hem alstublieft naar mijn huis brengen?", vraagt Alex in de video. "We zullen hem opwachten met vlaggen, bloemen en ballonnen. We zullen hem een familie geven en hij zal ons nieuwe broertje zijn."

Ook zijn zusje Catherine zal Omran met liefde ontvangen, zegt Alex. Ze wil zelfs haar speelgoedkonijn wel uitlenen. "Waarschijnlijk heeft Omran geen speelgoed meer, of kan hij het niet meenemen."

De brief van Alex aan president Obama

Alex heeft grootse plannen voor als Omran in de Verenigde Staten is. Zo wil hij hem voorstellen aan zijn Syrische klasgenootje Omar. "We kunnen met z'n allen spelen en hem uitnodigen op onze verjaardagsfeestjes. Hij kan ons een andere taal leren."

De Amerikaanse president las de oproep van Alex voor aan andere wereldleiders op de VN-vluchtelingentop in New York. "Dit zijn de woorden van een jongetje van 6. Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien als iedereen zo was. We kunnen hier allemaal van leren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl