Het Corlaer College in Nijkerk
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Massale vechtpartij tussen scholieren voorkomen

Medewerkers van het Corlaer College in Nijkerk en het Guido de Brès VMBO in Amersfoort zeggen een vechtpartij te hebben voorkomen tussen leerlingen van beide scholen. "Bij het Guido de Bres VMBO kwamen signalen binnen dat een leerling problemen had met een leerling van het Corlaer College. Ze waren via internet met elkaar in contact gekomen en dat contact werd steeds vervelender," vertelt afdelingsleider Gerben Schoon van het Corlaer College aan Omroep Gelderland. "Op een gegeven moment gingen ook andere leerlingen van de scholen zich ermee bemoeien en werd een vechtpartij georganiseerd."

Vechtpartij

De vechtpartij tussen de leerlingen van beide scholen zou rond 15.00 plaats moeten vinden, ergens tussen Nijkerk en Amersfoort. Maar de scholen kregen daar lucht van en gingen praten met twee leerlingen en hun ouders.

Ook zorgden ze ervoor dat beide leerlingen elkaar op de school in Amersfoort ontmoetten. Dat overleg verliep goed. Het probleem is besproken en de leerlingen is gevraagd om aan hun vrienden door te geven dat de vechtpartij niet doorgaat.

Preventieve mail

Om alle geruchten voor te zijn stuurden de twee scholen ook een e-mail naar de ouders van alle leerlingen. Hierin stond dat de scholen wilden voorkomen dat er ook werkelijk een gevecht zou gaan plaatsvinden. Voor de zekerheid surveilleert de politie vandaag rond 15.00 op de plek waar de vechtpartij had moeten plaatsvinden.

Advertentie via Ster.nl