Fortuna Sittard
NOS VoetbalAangepast

Puntenaftrek voor Fortuna, club hevig teleurgesteld

Fortuna Sittard heeft van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB drie punten in mindering gekregen. De Limburgse club heeft zich volgens de commissie niet gehouden aan twee zogeheten financiële normstellingen.

Fortuna stond vorig jaar nog aan de rand van de afgrond, maar wist via een zelfgemaakt plan van aanpak om financieel gezond te worden de licentiecommissie te overtuigen van het voortbestaan.

Op basis van dat plan stelde de licentiecommissie financiële normstellingen op. De twee waaraan Fortuna niet (op tijd) heeft kunnen voldoen, gaan over het realiseren van extra liquiditeit en het indienen van een vervolgplan van aanpak.

De club uit de Jupiler League krijgt daarom puntenaftrek en een publieke waarschuwing. Fortuna kan niet in beroep gaan tegen de uitspraak. De commissie kan verder besluiten om nog tweemaal drie punten in mindering te brengen en uiteindelijk de proflicentie af te pakken.

Fortuna teleurgesteld

Fortuna zelf heeft laten weten hevig teleurgesteld te zijn. De club erkent dat er geld te laat op de Sittardse rekening stond, maar voelt zich niet voldoende gesteund door de KNVB en overweegt naar de rechter te stappen. De Limburgers hebben tot 17 oktober de tijd om het plan van aanpak aan te passen.

Door de puntenstraf zakt Fortuna van de zesde naar de negende plaats in de Jupiler League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl