NOS NieuwsAangepast

Minister Kamp en prins Constantijn naar techbeurs en Silicon Valley

Minister Kamp van Economische Zaken en prins Constantijn gaan begin volgend jaar naar de Verenigde Staten, om in Las Vegas de technologiebeurs CES (Consumer Electronics Show) te bezoeken. Ook gaan ze naar Silicon Valley.

Met hen reizen vertegenwoordigers van dertig Nederlandse startups mee, die op de CES de ruimte krijgen om zich te presenteren. De CES is de belangrijkste techbeurs van het jaar; er worden jaarlijks de nieuwste trends getoond.

Na de CES reizen de twee verder naar Silicon Valley. Daar gaan ze in gesprek met Nederlandse bedrijven. Prins Constantijn volgde eerder dit jaar Neelie Kroes op als ambassadeur van StartupDelta, een organisatie die Nederlandse start-ups promoot.

Bedrijven helpen

"We gaan ze helpen om zich te presenteren en netwerken uit te bouwen. En we zorgen ook dat we belangrijke informatie uit Silicon Valley naar Nederland brengen”, zegt Kamp tegen persbureau ANP.

Silicon Valley wordt nog altijd als het hart van de technologiesector gezien. Verspreid over een aantal steden zitten daar grote bedrijven zoals Google, Apple, Facebook, Twitter en Intel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl