In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Commando's Roosendaal willen af van gebedsoproep

Vijftien leden van het Korps Commandotroepen (KCT) in Roosendaal kunnen de oproepen tot gebed van een moskee in de buurt niet langer aanhoren. Ze hebben daarom een advocaat in de arm genomen.

De moskee werd twee jaar terug vlak bij de kazerne in Roosendaal geopend. In een brief aan het moskeebestuur vraagt de advocaat af te zien van de wekelijkse oproep tot het vrijdagmiddaggebed.

De commando's vinden dat ze het geluid vanuit de moskee onvrijwillig moeten aanhoren. Dat zou negatieve associaties oproepen aan "elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties", staat volgens Omroep Brabant in de brief.

Verbazing

Het bestuur van de moskee is verbaasd, omdat de oproep maar één keer in de week klinkt. Het bestuur snapt niet waarom de militairen niet eerder bij hen aan de bel hebben getrokken en nu een advocaat hebben ingeschakeld.

Volgens de raadsman van de commando's heeft het bestuur van de moskee al aangegeven om bijvoorbeeld het volume van de oproep tot gebed te verlagen.

Advertentie via Ster.nl