Sam Larsson
NOS VoetbalAangepast

Aftonbladet doopt 'Samba Sam' tot nieuwe Zweedse ster

Met drie doelpunten uit vier wedstrijden is Heerenveen-speler Sam Larsson flitsend aan de eredivisie begonnen. Zijn goal uit een vrije trap tegen Roda JC is ook in Zweden opgevallen. De krant Aftonbladet, die Larsson ook de bijnaam 'Samba Sam' geeft, prijst hem uitvoerig en zinspeelt zelfs op een uitverkiezing voor de Zweedse nationale ploeg.

Afgelopen zaterdag krulde Larsson de bal uit een directe vrije trap van 25 meter over de muur en langs Roda-keeper Benjamin van Leer. "Na een moeilijke start in Nederland is hij scherp begonnen aan aan de competitie", schrijft de krant. Een scheenbeenblessure hield hem in de eerste maanden in Heerenveen aan de kant, toen hij in 2014 naar Friesland kwam, maar nu is hij volgens Aftonbladet de ster van de club.

Toekomstig international?

Wellicht gloort er voor de 23-jarige Larsson een plaats in de Zweedse nationale ploeg. "Ik ben in topvorm, ik ontwikkel me de hele tijd. Ik hoop dat ik in de buurt kom van de nationale ploeg. Het zou een eer zijn om gekozen te worden."

Zweden zit met Nederland in de kwalificatiepoule voor het WK van 2018. Eerder deze maand eindigde de eerste wedstrijd in Solna in 1-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl