NOS Nieuws

Wekdienst van maandag 19 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de zon laat zich vandaag geregeld zien en de kans op buien is klein. Het wordt ongeveer 20 graden en vannacht is er kans op enkele mistbanken.

Wat heb je gemist?

De Paralympische Spelen in Rio zijn gisteravond tot een eind gekomen. Met een kleurrijke en feestelijke ceremonie in het beroemde voetbalstadion Maracanã nam de stad afscheid van een lange Braziliaanse sportzomer.

Norbruis draagt Nederlandse vlag Maracanã binnen

Een derde van de schoolkinderen weet niet wat zijn of haar school tegen pesten doet. Dat meldt De Kindertelefoon op basis van een onderzoek onder duizend scholieren. Twee derde van de ondervraagde kinderen is wel eens gepest. Een kwart geeft toe zelf wel eens iemand te pesten.

Cyberpesten komt ook op school vaak voor

Er moeten op de kortst mogelijke termijn 10.000 goedkope huurhuizen bij komen om de groeiende problemen met daklozen op straat op te lossen. Die noodkreet laat Cornel Vader, directeur Zorg en Welzijn van het Leger des Heils, horen aan de vooravond van Prinsjesdag.

Minderjarige asielzoekers moeten voortaan een verblijfsvergunning krijgen als dat aantoonbaar in hun belang is. Dat staat in een initiatiefwetsvoorstel van PvdA en GroenLinks, schrijft de Volkskrant. De partijen verwachten dat er een Kamermeerderheid voor is.

Verder vandaag

Rond het middaguur wordt duidelijk of een of meerdere agenten vervolgd worden voor de dood van Mitch Henriquez. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat de politie fout op fout gestapeld heeft bij de arrestatie van Henriquez. Dat bleek uit een rapport van twee politiewetenschappers over de uit de hand gelopen aanhouding vorig jaar in het Haagse Zuiderpark.

In Parijs wordt vandaag uitgebreid stilgestaan bij de slachtoffers van terreuraanslagen in Frankrijk. Ook in andere Europese landen worden rond 12.00 uur de aanslagen in Parijs herdacht.

En in Rotterdam strijden 400 chef-koks voor een prijs in het wereldkampioenschap Chinees koken. Voor het eerst wordt de wedstrijd buiten China gehouden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl