Hakim Ziyech gaat naar de kant, links trainer Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz: Ziyech teleurgesteld na wissel? Wat is dat voor onzin!

Na 64 minuten zat voor Hakim Ziyech de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo er alweer op. De man van elf miljoen werd door Ajax-trainer Peter Bosz naar de kant gehaald. Ontevreden liep Ziyech naar de Amsterdamse bank, waar hij plichtmatig nog wat handen schudde, om vervolgens in een stoel neer te ploffen.

De baltovenaar en international van Marokko leek teleurgesteld, maar Bosz zag dat duidelijk anders. "Hoezo teleurgesteld? Wat is dat nou voor onzin?! Hij gaf ons gewoon een hand. Natuurlijk zal hij niet blij zijn, maar dit is voetbal. Ik kan elf man wisselen en daar is hij er een van. Ik zag een hele normale reactie."

"Ik werk met die jongen uitstekend samen in de korte tijd dat we samenwerken. Dus dit is een groot onzinverhaal", reageerde de oefenmeester zichtbaar geïrriteerd.

Bosz ergert zich aan 'onzinverhaal', Ziyech begrijpt wissel

Toch verloopt de entree van Ziyech bij Ajax nog niet zoals gehoopt. Hij dacht zelf er ook direct te kunnen staan en net als bij FC Twente zijn waarde in doelpunten en assists te kunnen uitdrukken bij de Amsterdammers. Bij zijn debuut tegen Vitesse lukte dat nog aardig, met een assist op Nick Viergever.

Ziyech begrijpt keuze Bosz

Afgelopen donderdag in Europa kreeg Ziyech een domme rode kaart, waardoor Ajax in de slotfase tegen Panathinaikos nog even wankelde. En vandaag dus een slechte wedstrijd tegen Heracles. "Het was geen geweldige middag van mij, dat weet ik zelf ook. Ik snap dus wel dat ik gewisseld werd", zei Ziyech zelfbewust na afloop.

"Ik zat niet lekker in de wedstrijd. Als de trainer denkt dat hij mij in de 64ste minuut moet wisselen, dan moet hij dat doen. Het is aan mij om dat te accepteren, punt. Hoe moeilijk dat ook is. Dit is pas mijn derde wedstrijd. Ik weet dat ik beter kan en dat gaat ook nog gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl