Sultan Ahmet Moskee in Zaandam
NOS NieuwsAangepast

Moskee in Zaandam doet aangifte wegens dreigbrief

De Sultan Ahmet Moskee in de wijk Poelenburg in Zaandam heeft aangifte gedaan na het ontvangen van een dreigbrief, meldt de politie. Ook zijn er op het terrein voor de moskee banden van auto's lek gestoken. Wanneer dat is gebeurd, is onduidelijk. De politie wil niet veel kwijt over de aangifte. Een woordvoerder zegt verder alleen dat de zaak wordt onderzocht.

In een bericht op Facebook werden de dreiging en de lek geprikte banden gemeld door een man. "Dit zijn directe aanvallen op een moskee", schrijft hij. Wat zijn connectie is met de Sultan Ahmet Moskee, is niet duidelijk. De moskee is niet bereikbaar voor commentaar.

Probleemjongeren

Hij zegt ook dat hij hoopt dat gemeenteraadslid Juliette Rot opkomt voor de Sultan Ahmet Moskee. Zij werd bedreigd door hangjongeren en diende met enkele andere raadsleden onlangs een motie van wantrouwen tegen de burgemeester in. De partijen vonden dat burgemeester Faber had gefaald in de aanpak van probleemjongeren in de wijk.

Er is door de politie niets gemeld over een eventuele link tussen de aangifte en de eerdere rellen in Poelenburg. Jongeren zijn daar de afgelopen weken het middelpunt van overlast geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl