Een foto van de inzet die de Amersfoortse politie op Instagram zette Politie Amersfoort

Een groep van honderden feestgangers heeft zich in Amersfoort tegen de politie gekeerd. Dat gebeurde afgelopen nacht nadat een 17-jarig meisje was opgepakt voor het beledigen van agenten, meldt RTV Utrecht.

De politie werd gealarmeerd over de onrustige sfeer bij een horecagelegenheid aan de Oliemolenhof. De organisatie had een feest eerder afgebroken na verschillende incidenten; de straat liep vol met vertrekkende gasten. Alleen het 17-jarige meisje weigerde weg te gaan. Ze beledigde agenten en werd daarna opgepakt.

Na de arrestatie keerde een groep van zo’n 250 tot 300 mensen zich tegen de politie. Daarbij werden agenten bekogeld met stenen. Een medewerker raakte gewond, enkele politiewagens raakten beschadigd.

Versterking 

Om de rust te kunnen herstellen riep de politie versterking op. Agenten gebruikten wapenstokken en politiehonden om de situatie controle te krijgen. Op Instagram schrijft de politie: "Helaas was de inzet van meerdere collega's afgelopen nacht noodzakelijk om de rust te herstellen."

STER reclame