Bas Nijhuis
NOS VoetbalAangepast

Nijhuis na kaartenregen: dit is de lijn van Zeist

Bas Nijhuis vervulde zaterdagavond in Kerkrade ongewild een hoofdrol. De leidsman stuurde in de wedstrijd tussen Roda JC en sc Heerenveen (0-3) drie spelers met ieder twee gele kaarten van het veld.

"Het was een heel gekke avond. Je gaat hier niet heen met de gedachte dat je drie rode kaarten gaat geven en zoveel problemen gaat krijgen met het publiek", zei Nijhuis, tegen wie ook spreekkoren waren gericht.

'Wees slim'

In de eerste helft stuurde Nijhuis zowel Abdul Ajagun als Christiaan Kum van de thuisploeg naar de kant. Beide Roda JC-spelers kregen één gele kaart voor een overtreding en één kaart voor protesteren. In de tweede helft werd ook Shay Facey van sc Heerenveen weggestuurd, maar daarover bestond weinig discussie.

"Je ziet het heel veel dit seizoen; spelers die geel krijgen voor protest. Dan denk ik: wees slim en doe het niet", aldus Nijhuis, die aangaf geen spijt te hebben van zijn beslissingen.

"We hebben dit soort beelden in Zeist (het hoofdkantoor van de KNVB, red.) tijdens bijeenkomsten vaak gezien. Er zaten veel beelden in van mij, dat ik geel gaf. Dus spelers moeten oppassen als Nijhuis langskomt. Maar ook zeker bij andere scheidsrechters, want iedereen is daar mee bezig."

Twijfels

Ard van Peppen, verdediger van Roda JC, zette zijn vraagtekens bij de beslissingen. "Bij geel voor dit soort protesten zijn er weinig wedstrijden die met elf tegen elf eindigen", aldus Van Peppen. "Want volgende week gebeurt het weer. Zelfs dit weekend nog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl