De KNVB wil de videoscheidsrechter introduceren
NOS VoetbalAangepast

Ajax en Feyenoord krijgen wereldprimeur van videoscheidsrechter

De bekerwedstrijden Ajax-Willem II en Feyenoord-FC Oss beleven komende week een wereldprimeur. De KNVB gaat namelijk tijdens beide duels gebruikmaken van de videoscheidsrechter. Dat systeem is al wel een paar keer gebruikt in oefenwedstrijden of testduels, maar krijgt komende week in Nederland zijn primeur in een officiële wedstrijd.

Er is voor deze wedstrijden gekozen, omdat de accommodaties waar gespeeld zal worden, de Arena en de Kuip, aan alle infrastructurele eisen en facilitaire voorwaarden voldoen om het videosysteem optimaal te benutten. Bovendien betreft het losstaande duels die niet van invloed zijn op een ranglijst.

Van Boekel en Makkelie krijgen primeur

Pol van Boekel en Danny Makkelie krijgen de primeur om te werken met de videoscheidsrechter. In Amsterdam kruipt Makkelie achter de tv en is Van Boekel scheidsrechter, in Rotterdam zullen de rollen omgedraaid zijn.

Begin deze maand werd door de FIFA al getest bij een oefenwedstrijd in Bari tussen Italië en Frankrijk. Bij dat duel was Björn Kuipers de scheidsrechter en fungeerde Danny Makkelie als videoscheidsrechter. Al vroeg in die wedstrijd benutte Kuipers de mogelijkheid om een tackle door middel van het videosysteem beter te kunnen beoordelen.

Na afloop van de oefeninterland kreeg Kuipers een compliment van de aanwezige FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Volgens Infantino was in Bari onomstotelijk bewezen dat de videoscheidsrechter de toekomst heeft.

KNVB gaat videoscheidsrechter opleiden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl