In Parijs werd op 12 december 2015 een klimaatakkoord bereikt
NOS NieuwsAangepast

Kabinet keurt klimaatakkoord goed, nu 'tandje erbij'

Het kabinet heeft het klimaatakkoord van Parijs goedgekeurd. Hiermee is het nog niet geratificeerd, dat gebeurt pas als ook de Tweede en de Eerste Kamer ermee instemmen.

Volgens staatssecretaris Dijksma gaat dit akkoord heel veel voor Nederland betekenen, "want we zullen de aankomende tientallen jaren onze CO2-uitstoot moeten terugdringen". En dat vergt volgens haar een gigantische omslag "in de wijze waarop wij onze economie organiseren".

Eind vorig jaar is in het klimaatakkoord onder andere afgesproken dat de opwarming van de aarde ruim onder de 2 graden moet komen en dat er een einde wordt gemaakt aan de stijging van de uitstoot van broeikasgassen.

'Tandje erbij'

Gisteren drong het Planbureau voor de Leefomgeving er nog op aan dat het kabinet drastische maatregelen moet nemen. Dijksma snapt die oproep: "als we alle doelstellingen willen halen moeten we er echt een tandje bij zetten en dat gaan we ook zeker doen".

Onlangs ratificeerden China en de Verenigde Staten al het akkoord. Dijksma verwacht dat er in de beide Kamers ruime steun zal zijn voor het akkoord.

Kabinet keurt klimaatakkoord goed, nu 'tandje erbij'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl