NOS NieuwsAangepast

Kabinet zoekt oplossing voor korten op pensioenen

Het kabinet onderzoekt of pensioenfondsen extra tijd kunnen krijgen om hun financiële reserves op orde te brengen. Staatssecretaris Klijnsma is bereid om te zoeken naar een oplossing om te voorkomen dat gepensioneerden minder pensioen krijgen.

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de kortingen op pensioenen. De laatste jaren groeien de pensioenen al niet meer mee met de inflatie en in veel gevallen wordt er zelfs minder geld uitbetaald. Door de lage rente is er minder geld in de pensioenfondsen en dat treft gepensioneerden in hun portemonnee.

Fractievoorzitter Krol van 50Plus noemt het in een debat in de Tweede Kamer een schande voor de "mensen die Nederland hebben opgebouwd en op een onbezorgde oude dag hebben gerekend."

2017

Staatssecretaris Klijnsma wil nu kijken of pensioenfondsen langer de tijd krijgen om hun reserves op orde te krijgen "Alle mensen in Nederland moeten merken dat het beter gaat met ons land en dat geldt uiteraard voor mensen met een pensioen", zei de staatssecretaris.

Begin november stelt Klijnsma de Tweede Kamer op de hoogte van de situatie bij de pensioenfondsen. "We weten oprecht niet of er kortingen aan de orde zullen zijn in 2017", zegt de staatssecretaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl