Donald Trump
NOS Nieuws

Nieuwe brief arts: Trump in blakende gezondheid

De gezondheid van Donald Trump is volgens zijn lijfarts "uitstekend". De Republikeinse presidentskandidaat heeft in het medische praatprogramma The Dr. Oz Show een interview gegeven over zijn gezondheid. In een paginalange brief beschreef zijn arts de resultaten van een medisch onderzoek naar de gezondheid van Trump.

Volgens de brief, waarover Trump sprak met televisiedokter Mehmet Oz, slikt hij cholesterolverlagende medicijnen en heeft hij last van overgewicht. Zijn arts zegt dat de Republikein niet drinkt of rookt. Het interview werd gisteren opgenomen en is vanmiddag uitgezonden. Fragmenten uit het interview lekten al eerder uit.

De brief geeft een oppervlakkig beeld van de gezondheid van de 70-jarige kandidaat. De medische geschiedenis van van de Republikein komt niet uitvoerig aan bod. Wel schrijft zijn arts dat Trump slechts eenmaal in zijn leven in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij is op zijn elfde geopereerd aan zijn blinde darm.

Lichaamsbeweging

Trump vertelde aan Oz hoe hij gezond blijft tijdens de campagne: "Als ik een toespraak houd, maak ik veel handgebaren. Dat is gezond. De ruimtes waarin ik dat doe, zijn bovendien erg warm, vergelijkbaar met sauna's. Dat is een vorm van lichaamsbeweging." Naar eigen zeggen voelt Trump zich net zo gezond als toen hij 30 was.

Dokter Bornstein, de arts die de brief heeft geschreven stelde al eens vast dat Trump "de gezondste presidentskandidaat in de geschiedenis" is. Hij behandelt de vastgoedmagnaat sinds 1980.

De gezondheid van de presidentskandidaten is een belangrijk thema geworden in de campagne. Eerder werd Hillary Clinton onwel bij de 9/11-herdenking in New York. Later bleek dat ze longontsteking had. Haar tegenstander Trump heeft er al vaak op gehamerd dat Clinton lichamelijk niet sterk genoeg is om president te worden.

Gezondheid Clinton ook 'uitstekend'

Zelf presenteerde Clinton gisteren een verklaring over haar gezondheid. Volgens de brief slikt ze antibiotica voor de longontsteking. Haar arts schrijft dat ze een "uitstekende mentale gezondheid" heeft en "fit genoeg is om president van de Verenigde Staten te worden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl