Politie-agenten bij het AZC in Oude Pekela
NOS NieuwsAangepast

Noodbevel vanwege spanningen bij azc Oude Pekela

In Oude Pekela geldt een noodbevel rond het asielzoekerscentrum in het dorp. De burgemeester heeft het uitgevaardigd vanwege "oplopende spanningen" bij het azc. Na een oproep op Facebook verzamelden zich enkele tientallen mensen op de parkeerplaats bij het azc.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat zij van plan waren om het terrein van het opvangcentrum op te gaan. De politie voorkwam dat uiteindelijk. Er is niemand aangehouden.

Incidenten

De aanleiding voor de onrust is volgens de politie een aantal incidenten afgelopen week. Gisteravond mishandelde een bewoner van het azc een politieagent door hem met een bierflesje op zijn hoofd te slaan. Vorige week misdroeg een andere asielzoeker zich in een supermarkt.

De politie onderzoekt ook een gerucht op Facebook over een aanranding van een meisje door een asielzoeker.

Burgemeester

De burgemeester van Pekela zei eerder vandaag tegen RTV Noord dat de problemen vooral worden veroorzaakt door een groep Oost-Europese asielzoekers, van wie de kans klein is dat ze een verblijfsvergunning krijgen. Hij is in overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, politie en justitie over een oplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl