Waterpret in een Utrechts buitenzwembad
NOS Nieuws

Buitenzwembaden draaien een goed seizoen

Door het mooie weer van de afgelopen weken hebben de openluchtzwembaden een goed seizoen. De zwembaden moeten het met name hebben van een goed voor- of naseizoen. De mindere weken in de zomervakantie spelen de baden geen parten.

"Als het in de zomervakantie heel warm is, gaan mensen toch eerder naar het strand of een plas. Dan kiezen ze minder voor het buitenbad", zegt André de Jeu van de Vereniging Sport en Gemeenten. "Bovendien zijn veel mensen op vakantie."

Niet langer open

De buitenbaden kunnen met het mooie weer in september extra geld verdienen. Toch hebben er maar enkele voor gekozen om langer open te blijven. De meeste baden zijn gewoon begin september dicht gegaan.

"Het is een hele klus om zo'n bad open te houden," zegt Marjolein van Tiggelen van het Nationaal Platform Zwembaden. "Je hebt te maken met veel regelgeving rond veiligheid en hygiëne waardoor je niet zo maar open kan blijven. Als het zwart ziet van de mensen, moet je daar wel genoeg personeel voor hebben."

Veel badmeesters werken in verschillende zwembaden en staan nu al weer ingeroosterd bij een binnenbad. Volgens André de Jeu van de Vereniging Sport en Gemeenten zijn ook vrijwilligers en seizoenskrachten niet zo maar beschikbaar. "Studenten zijn weer met hun studie begonnen en vrijwilligers zijn druk met hun baan of andere zaken."

Goed seizoen

Hoeveel mensen dit jaar naar een buitenbad zijn geweest, wordt pas aan het einde van het jaar bekend. Het mooie nazomerweer belooft wel een goede start van het seizoen volgend jaar. André de Jeu: "Mensen onthouden het mooie einde van het seizoen dit jaar. Dat bevordert de verkoop van abonnementen volgend jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl