Duizend inwoners sloppenwijk São Paulo verliezen huis door brand

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote brand in favela São Paulo

In de Braziliaanse stad São Paulo is een favela in vlammen opgegaan. Naar schatting zijn ruim 500 huizen verwoest. De brandweer had uren nodig om de grote brand in de sloppenwijk onder controle te krijgen. 

Volgens lokale media wonen ruim duizend mensen in het getroffen deel van de wijk. Braziliaanse autoriteiten melden dat het grootste deel van de favela verloren is gegaan. Er zouden geen doden zijn gevallen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. 

In de favela's wonen veel mensen in kleine huizen van slechte kwaliteit. De huizen zijn vaak gebouwd met brandgevoelige materialen als hout. Hierdoor is de brandveiligheid onvoldoende. Ook weten de autoriteiten vaak niet hoeveel huizen er exact zijn, omdat er veel mensen illegaal wonen.

Wat is een favela? 

Favela's zijn Braziliaanse sloppenwijken waar voornamelijk mensen met een laag inkomen wonen. De wijken bevinden zich vaak aan de rand van grote miljoenensteden als Rio de Janeiro en São Paulo. Er zijn veel sociale problemen als armoede, gebrek aan onderwijs en criminaliteit. Zware drugsbendes hebben vaak de macht over de inwoners. 

STER Reclame