Gemeente Rotterdam

De schillenboer komt terug in Rotterdam. In het westen van de stad start de gemeente met een proef om het groente- en fruitafval op te halen bij de mensen thuis, schrijft RTV Rijnmond.

De gemeente hoopt dat meer mensen op deze manier hun groente- en fruitafval gaan scheiden van het restafval. Het grootste deel van de inwoners van de stad woont in een huis zonder tuin en heeft dus minder mogelijkheden om gft-afval los te bewaren.

Bakfiets

De schillenboer was vroeger een vast onderdeel van het straatbeeld. Hij haalde tientallen jaren geleden met paard en wagen groente- en fruitafval op om door te verkopen als veevoer. Deze moderne variant heeft geen paard, maar een bakfiets waarmee hij twee keer per week door de stad gaat.

Inwoners krijgen composteerbare afvalzakken waar ze het afval in kunnen bewaren tot de schillenboer langs is geweest. Mensen mogen ook los hun schillen aanbieden.

Rotterdam is niet uniek. in het Brabantse Waalre en in Hengelo en Almelo fietsen er ook schillenboeren rond. Volgende week begint de proef in Rotterdam. Na drie maanden wordt gekeken of het een succes is.

STER reclame