NOS WielrennenAangepast

Quintana wint 71ste Vuelta, Nielsen winnaar slotrit

Nielsen sprint naar ritzege in Madrid

Nairo Quintana heeft de 71ste editie van de Ronde van Spanje gewonnen. De 104 kilometer lange slotrit, van La Rozas naar Madrid, werd gewonnen door de Deen Magnus Cort Nielsen van Orica.

Quintana, die sinds de tiende etappe onafgebroken de rode trui droeg, kreeg 50 kilometer lang de tijd om zijn feestje te vieren, daarna moest ook de Colombiaan mee, toen op het plaatselijk circuit in Madrid het tempo ineens omhoog vloog.

Koen Bouwman reed in die rondjes lang op kop, samen met Peter Kennaugh, Quentin Jauregui en Loïc Chetout. Die laatste werd in het laatste rondje als laatste opgeraapt. De etappe werd betwist in een massasprint, waarin Nielsen Bennati en Meersman aftroefde.

Tweede Colombiaanse Vueltawinnaar

Nairo Quintana (26) is de tweede Colombiaan die de Ronde van Spanje op zijn naam schrijft. In 1987 was Luis Herrera de eerste.

Quintana pakt in Spanje zijn tweede grote ronde. Twee jaar geleden al de Ronde van Italië. In de Tour eindde de Colombiaan twee keer als tweede (2013 en 2015), dit jaar werd hij derde.

Hij weet nu dat hij drievoudig Tourwinnaar Chris Froome kan verslaan "Froome heeft me aangevallen in afdalingen, in beklimmingen en zelfs op het vlakke. Hij was mijn sterkste tegenstander en heeft het beste in mij naar boven gehaald'', zei Quintana. "Ik moet hem bedanken, hij heeft mijn eindzege extra mooi gemaakt.''

Luis Herrera eerste Colombiaan die Vuelta wint in 87

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl