Het skelet van T.rex Trix staat opgesteld in een zaal van museum Naturalis ANP

Het skelet van T.rex Trix was dit weekend voor het eerst te zien in museum Naturalis in Leiden. De expositie trok veel bezoekers. "Het ging hartstikke goed", zegt een woordvoerder. "Toen de tentoonstelling gisterochtend om 10.00 uur opende, stonden de diehard-fans al voor de deur te wachten."

Volgens de woordvoerder leefden mensen al de hele week toe naar het moment dat de zaal met Trix, zoals de Tyrannosaurus rex is gedoopt, zou opengaan. "Op social media waren de echte fans al dagen aan het aftellen", zegt de woordvoerder. "Toen de deuren opengingen, kwam iemand rennend naar binnen."

Een van de fans heeft ruim een uur bij het skelet gestaan.

Woordvoerder Naturalis

Het museum zegt dat er gisteren zo'n 2300 bezoekers waren. "Vandaag waren dat er waarschijnlijk nog iets meer", laat de woordvoerder weten. "Veel meer bezoekers kunnen we ook niet toelaten." Onder de belangstellenden waren opvallend veel buitenlanders, zegt ze. "Zo liepen er bijvoorbeeld veel Japanse toeristen rond."

Eenmaal in de zaal keken veel bezoekers hun ogen uit. "Een van de fans heeft ruim een uur bij het skelet gestaan", zegt de woordvoerder. Zij verbaasde zich erover dat veel jonge kinderen zoveel interesse toonden in de T.rex. "We hebben meerdere 8-jarigen gezien die van alles konden vertellen over deze dinosaurus. Heel knap dat ze dat op die leeftijd al weten."

Naturalis is blij met de grote belangstelling en positieve reacties. Het skelet van de T.rex staat tot 1 juni 2017 in het museum. 

STER reclame