Getty Images
NOS SportAangepast

Squasher Golan verrast Gaultier in EK-finale

Borja Golan heeft Grégory Gaultier van zijn tiende Europese squashtitel afgehouden. De Spanjaard was de Fransman in de finale in Praag met 10-12, 11-6, 11-4, 3-11, 11-9 de baas.

Voor de 33-jarige Golan is de Europese titel een primeur, nadat hij er drie keer dichtbij was geweest. De finale van 2006 en 2015 verloor hij van Gaultier en in 2012 was Olli Tuominen uiteindelijk te sterk.

In de spannende eindstrijd leverde in de beslissende game bijna elk punt een discussie op omdat de spelers elkaar constant voor de voeten liepen. Nadat Golan, de nummer zestien van de wereldranglijst, op 10-9 zijn eerste matchpoint benut had, kreeg hij slechts schoorvoetend een handje van de mondiale nummer twee.

De vijfde voor Serme

Bij de vrouwen sleepte Camille Serme voor de vijfde keer de Europese titel in de wacht. De Française, die ook de afgelopen vier jaar de beste was, won in de finale met 8-11, 11-7, 11-4, 11-5 van Nele Gilis.

De 20-jarige Belgische had in de de Tsjechische hoofdstad in de halve finales haar één jaar jongere zus Tinne verslagen. In de eindstrijd begon de nummer 42 van de wereld ook voortvarend. Ze won de eerste game en leidde in de tweede met 6-5.

In het vervolg toonde Serme zich een klasse apart. Ze domineerde in de rally's en had weinig meer te duchten van Gilis. In een mum van tijd had Serme, die op de wereldranglijst de zesde plaats inneemt, de titel binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl