De postzegels met Doutzen Kroes
NOS NieuwsAangepast

Postzegel Doutzen moet jongeren verleiden weer kaartjes te sturen

PostNL komt met bijzondere nieuwe postzegels. Vanaf maandag kun je een velletje kopen met daarop foto's van fotomodel Doutzen Kroes. De foto's met het thema 'Doutzen, mode & muze' zijn gemaakt door fotograaf Anton Corbijn.

Een postzegelvel met het model bevat tien verschillende zwart-witfoto's, waarbij wordt gespeeld met blauwe cirkels die verwijzen naar verschillende modethema's. Corbijn wilde met zijn foto "terug naar de essentie" door Doutzen zo puur en naturel mogelijk te fotograferen.

Doutzen voelt zich vereerd met een eigen postzegelvel. "Normaal zie ik mijn foto’s altijd in tijdschriften en op posters", zegt ze tegen het postbedrijf. "Aan foto’s op postzegelformaat worden andere eisen gesteld om deze krachtig te laten overkomen. Anton Corbijn is daar perfect in geslaagd."

PostNL brengt vaker bijzondere postzegels uit met een speciaal thema of ontwerp. Corbijn heeft in het verleden dan ook al meerdere zegelvellen ontworpen. Ook kennen Doutzen en Corbijn elkaar al langer, maar dat is volgens PostNL niet de reden dat het model op de postzegels staat.

"We brengen regelmatig andere zegels uit voor de verzamelaarsmarkt", zegt een woordvoerder. "Er zijn veel verzamelaars die alles willen hebben; een postzegel met een model hoort daar ook bij. Daarnaast hopen we vooral jongeren aan te spreken. Dat deze groep de kracht van handgeschreven kaartjes weer gaat zien en een kaart met een postzegel gaat versturen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl