Minister Plasterk ANP

Ronald Plasterk stelt zich niet opnieuw kandidaat voor de Tweede Kamer. Hij wil niet op de PvdA-lijst voor de verkiezingen van volgend jaar. 

Plasterk wijst erop dat hij 59 is en dat hij bij de afloop van de zittingsperiode van dit kabinet tien jaar in de politiek zit. Hij is minister in twee kabinetten geweest en was tussendoor financieel woordvoerder van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Bij de afgelopen twee verkiezingen was hij nummer drie op de PvdA-kandidatenlijst.

Tot maandag kunnen kandidaten zich nog bij de PvdA melden voor het Kamerlidmaatschap en Plasterk heeft besloten dat hij dat niet doet. Hij weet nog niet of hij nog een keer minister wil worden. "Het ziet ernaar uit dat het kabinet er, inclusief demissionaire periode, wel tot en met de volgende zomer zit en daarom is een besluit over een nieuw ministerschap nu niet aan de orde."

Plasterk was de afgelopen tijd uit de roulatie wegens hartklachten. Begin juli werd hij geopereerd. Het herstel verloopt goed en hij hoopt volgende week vrijdag weer aan het werk te gaan. Plasterk is als minister van Binnenlandse Zaken vervangen door zijn collega Blok.

STER reclame