NOS SportAangepast

Luiten degelijk op KLM Open, amateur valt op

Luiten klopt Kuijt en vele anderen

Joost Luiten is redelijk begonnen aan het KLM Open in Spijk. De Rotterdammer, die in 2013 het toernooi won, ging rond in 69 slagen (-2) en staat daarmee 32ste. Luiten was een van de vijf spelers die een bogeyvrije scorekaart inleverden.

De Brabander Rowin Caron maakte ook geen enkele bogey. De 23-jarige amateurgolfer tekende voor vijf birdies en daarmee bezet Caron, samen met zeven anderen, de tweede plek (-5).

Naast Luiten en Caron doen nog vijftien Nederlanders mee op golfbaan The Dutch. Geen van hen liep onder par. Maarten Lafeber, toernooiwinnaar in 2003 op De Hilversumsche, is na een wisselvallige ronde 66ste (71).

Luiten is aan het vechten tegen zijn swing

Ben Evans gaat na de eerste dag aan de leiding. De 29-jarige Engelsman kwam het clubhuis binnen na een ronde met zeven birdies en een bogey: 65 (-6).

Evans behield vorig jaar ternauwernood z'n tourkaart. Hij viel eigenlijk buiten de boot, maar omdat Brooks Koepka op de Amerikaanse tour ging spelen, was diens kaart voor Evans. De Engelsman kan een goed resultaat wel gebruiken, want voor volgend seizoen is hij ook nog niet van een tourkaart verzekerd.

Pieters kan titel niet prolongeren

Titelhouder Thomas Pieters moest zich op het laatste moment afmelden. De Belg, een van de publiekstrekkers, had te veel last van een allergische reactie na een bijensteek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl