Een uitkijkpost bij Tarin Kowt
NOS NieuwsAangepast

Taliban vallen hoofdstad Uruzgan aan

Tarin Kowt, de hoofdstad van de Afghaanse provincie Uruzgan, wordt aangevallen door de Taliban. De terreurorganisatie valt de stad vanuit drie richtingen aan.

Volgens een woordvoerder van de provincie Uruzgan hebben de Taliban zware verliezen geleden. Zeker dertig Taliban-strijders zouden zijn gedood. Een medewerker van de veiligheidsdienst zegt in Afghaanse media dat er zeker drie agenten zijn omgekomen bij gevechten.

Controleposten

De aanvallen begonnen maandagavond. Toen bestormden tientallen strijders van de Taliban een aantal controleposten in de stad. Een aantal daarvan werd door de Taliban veroverd, maar ook weer heroverd door de veiligheidsdiensten.

De provincie heeft volgens Reuters de Afghaanse regering om versterking gevraagd, omdat de stad anders in handen van de Taliban dreigt te vallen. Uruzgan wil dat er grondtroepen en gevechtsvliegtuigen worden gestuurd.

Gevangenis

Volgens het bestuur van Uruzgan zijn de Taliban slechts vier kilometer van het centrum van de stad verwijderd. In sommige delen van de stad zijn inwoners gevlucht uit angst voor de gevechten.

Een Afghaanse journalist meldt op Twitter dat de gevangenis van Uruzgan door de Taliban is veroverd en dat 400 gevangenen zijn vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl