De Amsterdamse Wallen
NOS NieuwsAangepast

Vijftien ooggetuigen van dodelijke mishandeling Wallen

Bij de politie hebben zich vijftien getuigen gemeld van de dodelijke mishandeling afgelopen weekend in Amsterdam. Het zijn mensen die de vechtpartij op de Wallen of delen daarvan ook echt hebben gezien.

Drie mannen sloegen op de Oudezijds Voorburgwal een man van 32 uit Voorthuizen in elkaar. Hij bezweek maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Beeldmateriaal

De politie voegt de verhalen van de vijftien getuigen bij de grote hoeveelheid beeldmateriaal die ook is binnengekomen. Dat zijn beelden van bewakingscamera's in het gebied, maar ook filmpjes die mensen hebben gemaakt die getuige waren.

De man uit Voorthuizen zou zaterdagavond hebben geprobeerd een ruzie te sussen tussen twee groepen. Drie mannen keerden zich daarop tegen hem en sloegen hem in elkaar. De drie zouden een Oost-Europees uiterlijk hebben.

De politie noemt de zaak gecompliceerd. "We hebben heel veel te doen. We moeten een duidelijk beeld krijgen van wie wat heeft gedaan en op welke wijze dat is gebeurd. Zodat je echt een zuivere reconstructie hebt", zegt woordvoerder Leo Dortland.

Sms-bom

De politie heeft een aangekondigde sms-bom uitgesteld. De bedoeling was dat iedereen die op het moment van de mishandeling in de buurt was een sms'je zou krijgen over de zaak. Dat is nu uitgesteld om "tactische redenen", mogelijk omdat er al veel informatie is binnengekomen die nog moet worden verwerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl