De Amsterdam Arena op 7 februari
NOS NieuwsAangepast

Werkstraf en stadionverbod voor ophangen pop doelman Vermeer

De man die in de Arena een pop ophing van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer heeft een werkstraf van zestig uur onvoorwaardelijk en twee jaar stadionverbod gekregen. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van tachtig uur geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk en een 3-jarig stadionverbod.

Voorafgaand aan een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd de pop met een koord om zijn nek opgehangen. Hij had een T-shirt aan. Op de voorkant van het shirt stond 'NSB', verwijzend naar de overstap van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord. Er hing ook een spandoek met de tekst 'van godenzoon naar hoerenzoon'.

De officier van justitie noemde de actie een "snoeiharde bedreiging" en een "welbewuste, georkestreerde daad".

Sociale media

De man ontkent dat hij het spandoek heeft opgehangen en dat hij de pop mee het stadion in heeft genomen. Hij geeft wel toe dat hij de pop heeft opgehangen. Maar naar eigen zeggen had hij niet gezien dat er 'NSB' op stond. Daar kwam hij achter door berichten die hij binnenkreeg van vrienden. Zij hadden beelden op sociale media gezien, waarop hij te zien was met de pop. Daarop zou hij de pop hebben weggehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl