NOS NieuwsAangepast

Kamerlid weigert Israëlische premier hand te geven

  • ANP
    Vergeefse handreiking Netanyahu
  • ANP
    Kuzu weigert Netanyahu de hand te schudden

Kamerlid Kuzu heeft geweigerd de Israëlische premier Netanyahu de hand te schudden. Dat gebeurde aan het begin van een besloten gesprek tussen de premier en de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken.

Bij de voorstelronde stak Netanyahu zijn hand uit naar het Kamerlid, maar die geste bleef onbeantwoord. Kuzu droeg een pro-Palestijnse button. Hij is het niet eens met de behandeling van de Palestijnen in de door Israël bezette gebieden. Hij noemde het later een schande dat de rode loper is uitgerold voor Netanyahu.

GroenLinks bleef weg

Kuzu (ex-PvdA) bezoekt zelden bijeenkomsten van de vaste Kamercommissie. Hij is plaatsvervangend lid. GroenLinks had besloten helemaal niet te komen. Ook die partij is kritisch over de rol van Israël in het Midden-Oosten.

Het besloten gesprek met de Israëlische premier leverde volgens verschillende Kamerleden weinig op. Michiel Servaes (PvdA) noemde het een lang maar teleurstellend gesprek. Volgens hem stelt Netanyahu dat het conflict in het Midden-Oosten de schuld is van iedereen behalve Israël.

Ook Sjoerd Sjoerdsma (D66) vond dat de premier weinig verrassende antwoorden had op de kritische vragen uit de Tweede Kamer. De ChristenUnie en de SGP waren na afloop veel positiever.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl