NOS Nieuws

Van der Steur bezorgd over privacyvoorwaarden Whatsapp

Van der Steur bezorgd over privacydeal Whatsapp

Minister Van der Steur maakt zich grote zorgen over de wijzigingen van de privacyvoorwaarden van WhatsApp. Dat bedrijf wil binnenkort informatie van zijn gebruikers gaan delen met Facebook.

Gebruikers die dat niet willen, moeten een privacy-instelling bij WhatsApp veranderen. Van der Steur denkt dat veel mensen dat niet doen. Hij denkt dat ze de berichten van WhatsApp over de veranderde voorwaarden zullen wegklikken "en niet beseffen dat ze daarmee een keuze maken". Hij vindt dat het altijd mogelijk moet blijven om die keuze nog te wijzigen.

'Eigen verantwoordelijkheid'

De minister wees erop dat gebruikers van WhatsApp nu feitelijk een nieuwe overeenkomst met het bedrijf sluiten. "Je kunt het delen van gegevens met Facebook weigeren, maar dan moet je die overeenkomst wel lezen en mijn zorg is dat mensen dat niet doen."

Hij wijst erop dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben. "De boodschap van de regering is dat iedereen altijd zorgvuldig moet omgaan met het gebruik van welk sociaal medium dan ook."

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft zich inmiddels aangesloten bij de collega's in Groot-Brittannië. Die hebben twee weken geleden aangekondigd dat zij goed in de gaten houden of Whatsapp en Facebook de Europese privacyregels naleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl