Glansrol Bale bij ruime zege Wales

WK-kwalificatie: Wales-Moldavië

Wales is de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 overtuigend begonnen. De Welshmen versloegen in Cardiff het zwakke Moldavië met 4-0. Grote man bij Wales was, niet voor het eerst, Gareth Bale. De Real Madrid-ster was goed voor een assist en twee doelpunten.

In de zevende minuut legde Bale de bal panklaar voor Sam Vokes, die ongestoord de 1-0 kon binnenkoppen. Vlak voor rust verzorgde Joe Allen de 2-0 voor het oppermachtige Wales. Hij schoot van de rand van het strafschopgebied raak.

Na rust was het opnieuw snel raak voor Wales. Bale kreeg de bal op het middenveld pardoes aangespeeld door Moldaviër Ion Jardan en kon alleen op het vijandelijke doel afstormen. Beheerst tikte de superster vervolgens binnen. In blessuretijd benutte Bale ook nog eens een penalty voor de 4-0.

WK-kwalificatie: Servië-Ierland

Servië en Ierland in balans

Servië en Ierland hielden elkaar in Belgrado in evenwicht. De Ieren kwamen al in de derde minuut op voorsprong door een schot van Jeff Hendrick. Lange tijd bleef Ierland overeind, maar na een uur spelen kwam Servië, met Nemanja Gudelj in de basis, langszij door een doelpunt van Filip Kostic.

Negen minuten later kwam Servië zelfs op voorsprong door een benutte strafschop van Dusan Tadic. Tien minuten voor tijd kopte Daryl Murphy toch nog de gelijkmaker binnen voor de Ieren.

WK-kwalificatie: Georgië-Oostenrijk

Moeizame zege Oostenrijk

Oostenrijk is de kwalificatiereeks begonnen met een overwinning op Georgië. In Tibilisi werd het 2-1 voor de Oostenrijkers, maar makkelijk ging het allemaal niet.

Bij rust was het 2-0 voor Oostenrijk. Verdediger Martin Hinteregger kopte in de zestiende minuut feilloos binnen uit een voorzet van David Alaba. Vlak voor rust maakte het voormalige FC Twente-duo Marko Arnautovic (voorzet) en Marc Janko (kopbal) er 2-0 van.

In de tweede helft bakten de Oostenrijkers er niet veel meer van en ging Georgië op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 78ste minuut toen Jano Ananidze van afstand uithaalde. Er volgde nog een Georgisch slotoffensief, maar doelpunten leverde dat niet meer op.